Főoldal » Hírek » Tizenöt éves az Agnus Rádió

Tizenöt éves az Agnus Rádió

Betöltötte fennállásának tizenötödik évét az Erdélyi Református Egyházkerület rádiója, az Agnus Rádió. Ünneplésképp közös születésnapi gulyásfőzéssel összekötött közösségi alkalmat szerveztünk szombaton, május 12-én az Életfa Családsegítő Egyesület tágas udvarán, amelyre a hallgatókat is szeretettel vártuk.

A 2002 karácsonyán indult rádiónk ajándékként érkezett a hallgatók számára, de mivel karácsonykor csak a Megváltónk születését ünnepeljük, a rádió születésnapját mindig a következő évben tartjuk. A hitmélyítő műsorok mellett kulturális összeállításokat is készítünk, így a születésnapi események is mindig valamilyen tematika köré épülnek. Idén majálist szerveztünk, így laza gulyásevés mellett igyekeztünk közösségépítő játékokba is bevonni a résztvevőket.

Tizenöt éves az Agnus Rádió

A nyitó áhítaton Adorjáni László lelkipásztor, a rádió alapítója a Jób 33,14–15 alapján arról beszélt, hogy egyházi rádiózásunknak az a célja, hogy Isten megszólaljon az otthonokban és főleg a legmeghittebb otthonban, a lelkünkben is. A nap folyamán a Laudate együttes dicsőítő énekei szintén szórakozásunkra, lelki épülésünkre szolgáltak. Egy lelkes adományozónk elektroakusztikus gitárt ajánlott fel a rádiónak, és arra kért, hogy dicsőítő énekeket népszerűsítő játékot szervezzünk, a hangszert pedig sorsoljuk ki a résztvevők között. A játék nagy sikernek örvendett, több mind negyvenezer emberhez jutott el a híre, a nyertest pedig a születésnapon sorsoltuk ki.

Tizenöt éves az Agnus Rádió

Az elmúlt másfél évtized bővelkedett nehéz pillanatokban is, de az Úr segítségével mindig sikerült megoldást találni a válságos helyzetekre. Mondhatjuk, hogy ezek csak jobban megerősítettek minket a hitben és elszántságunkban egyaránt. A rádió élete az elmúlt években a folyamatos megújulásról szól. 2015-ben az egyházkerület jóvoltából csodálatos, új stúdióba költöztünk, a tavalyi év folyamán pedig sikerült a rádió teljes eszközparkját felújítani. Idén a műsorokon van a sor. Elsőként Versrovatunk újult meg, Marosán Csaba színművésszel együttműködve naponta olyan verseket sugárzunk, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak az illető dátumhoz. De hamarosan új műsort is indítunk, amelyben a mai kiismerhetetlen világpolitikai helyzetben kívánunk hasznos útmutatást nyújtani elismert politikai elemzők segítségével.

Szegedi Csaba