Főoldal » Hírek » Közös imanapot tartanak a Kárpát-medencei gyülekezetek

Közös imanapot tartanak a Kárpát-medencei gyülekezetek

2018. 11. 05.
Megosztás:

Együtt imádkozhatnak december 2-án a Kárpát-medencei református gyülekezetek. A hagyományossá vált Kárpát-medencei imanapot idén tizenharmadik alkalommal szervezik meg, az alkalomra az Erdélyi Református Nőszövetség készítette elő az felhasználandó anyagot a Máté 28,19 alapján: „tegyetek tanítványokká minden népeket…”

Az imanap egy újabb alkalom hálával gondolni azokra, akik a tanítványság útján előttünk jártak. Jó megismerni az általuk bejárt utakat. A rohamosan változó világunkban, új utak keresésének kényszere alatt, jó nekünk újra meg újra visszatérni „az élő víznek forrásához”. Meríteni belőle küldetéstudatot, megerősítést, missziói lelkületet, tiszta hitet. Az előkészítő konferencia és imanap, a találkozásokon, beszélgetéseken túl, az „edényeink feltöltésének” alkalma is, egymás hite általi erősödés – vallják a szervezők.

Borsos Melinda nőszövetségi elnök elmondta: „a 21. század kihívásai közepette erdélyi nőszövetségünk a belmissziót tartja legfontosabb feladatának. Imanapunkon hálát adunk a már létező erdélyi és Kárpát-medencei belmissziós szolgálatokért. Kérjük Istent, támogasson minket Szentlelkével, hogy a missziós küldetés folytatódjon. Imádkozzunk útmutatásért és áldásért minden szolgálati területen.”

„Fegyelmezetten imádkozni és evangélium szerint munkálkodni, a szeretet parancsát Jézus követőiként betartani és anyaként tanítani a legszebb küldetés. Ahol ez a küldetés él, ott közel a mennyek országa. Legyen a Kárpát-medence ez a hely” – fejtette ki Kató Béla erdélyi püspök az imanappal kapcsolatban.

Az alkalomra szerkesztett füzet a püspöki és nőszövetségi köszöntések mellett tartalmazza az Erdélyi Református Egyházkerületben működő missziós szolgálatok bemutatását is.

Az Erdélyi Református Nőszövetség szeretettel kéri az egyházközségek lelkipásztorait, gyülekezeteit, hogy 2018. december 2-án, kapcsolódjanak be ebbe az imaláncba, helyet adva istentiszteleteiken az imanapnak.

 

Az imanap teljes anyaga letölthető itt.