Főoldal » Hírek » Az Üzenet október elsejei számából

Az Üzenet október elsejei számából

2014. 10. 01.
Megosztás:

Október józan tanulságai közül is kitűnik az, hogy anyagi és szellemi kultúra, hit és tudás, európaiság és magyarságtudat, elmenetel és hazatérés együttes vállalása tesznek minket egyedül méltókká eleink októbereihez, hagyatékához – írja lírai októberköszöntőjében Békefy Lajos. A cikk szerzője írásában megemlékezik október 6-ról, az 56-os forradalomról, valamint a hónap végi reformáció emlékünnepéről.

Ki marad a templomban? – teszi fel a kérdést Székely József. Egyházkerületünk volt missziói előadója a keresztelésről és úrvacsoraosztásról, illetve a hozzá kapcsolódó rossz szokásokról értekezik.

Hogyan kerül egy református lapba Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger? Az akcióhősökről, az akciófilmekről és az ember ehhez kapcsolódó vágyáról, a jó győzelméről ír A megoldhatóság mítosza című cikkében Köntös László, a Dunántúli Egyházkerület főjegyzője.

A bákói gyülekezet nemrég ünnepelte fennállásának negyven éves évfordulóját, erre emlékezik Jenei Tamás írása, melynek címe Alpakkából ezüstkegyszer. A szórványokról szól Kiss Gábor írása is, amely az Algyógyon tartott szórványgondozó lelkészeknek szervezett tanácskozásról számol be.

Az Üzenet október elsejei számából

Lőrincz István a lap második oldalán ezúttal Ninivét mutatja be az olvasóknak. A szerző szerint a ninveiek megtérés nem tartott sokáig, s nekünk is fel kell tennünk a kérdést: mennyire vesszük komolyan Isten igéjét? A 2. és 3. oldalon a Mannás kosár rovat mellett három érdekes jegyzetet olvashatunk Veress László, Fábián Tibor és Bányai László tollából.

A Közel-Keleten dúló irdatlan háborúról, a keresztyéneket irtó Iszlám Államról és az Al Kaidáról olvashatunk a 7. oldalon.

A hírekből megtudhatjuk, hogy Molnár Irma zsoboki lelkipásztort a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki, az Erdővidéki Egyházmegye fennállásának 360. évfordulójára emlékezett, valamint azt is, hogy az Európai Keresztyén Nők Ökumenikus Fórumát idén Görögországban tartották.